Josep Maria Claramunt Lacueva (3 de maig de 1924-31 de juliol de 2019)

El 13 de juny de 1976, quan just feia quatre anys del primer pelegrinatge diocesà a Lourdes organitzat per l'Hospitalitat, el Dr. Pont i Gol per tal de donar una estructura organitzativa a l'hospitalitat,  nomenà el primer president al cap davant de la mateixa. La confiança li fou donada al Sr. Claramunt, qui ja coneixia l'hospitalitat com a pelegrí de Lourdes.

Des de llavors aportà el seu esforç i dedicació a fer creixer l'Hospitalitat i  donar-la a coneixer en tots els racons de l'arxidiocesis. A part del donar a coneixer, calia crear un equip directiu i cercar col·laboració entre els mateixos hospitalaris del moment, amb hospitalaris que s'anaren incorporant, fins i tot amb persones benevoles aleshores alienes a l'hospitalitat i que van mostrar disposició cap aquesta tasca, compromis i servei.

Al llarg de 19 anys exercí de manera renovada el mandat i  amb  el suport i acompanyament de tots els qui estimaven i estimem l'hospitalitat el projecte va creixer i es va fer gran.

Un cop finalitzat l'encarrec de president, es seguí dedicant a l'hospitalitat, juntament amb altres activitats d'esglesia i socials, mantenint-se com un referent  pels pelegrins i hospitalaris de Reus i parròquies veïnes. Inscripcions, trobades, visites..., sempre actiu, aportant i participant.

En diferents moments fou pelegrí, feu el servei de president, hospitalari actiu i compromes amb l'HNDL -membre titular de l'Hospitalité i molts anys d'stage fent servei d'acompanyament a la Gruta de Massabielle-. 

Activitat i implicació que han perdurat en els darrers anys, tot i que problemes de salut propis de l'edat i l'envelliment, han anat limitant-lo. 
Malgrat tot, fins fa un parell d'anys, continuava inscribint pelegrins de casa estant i repartint loteria de Nadal.

Els darrers anys, per motiu d'edat i salut les seves estades a Lourdes amb l'hospitalitat han estat com a pelegri discapacitat allotjant-se a l'Accueil Notre Dame amb alegria i disfrutant dels moments viscuts.

XLVI Pelegrinatge a Lourdes. 2018.
 Foto: Oriol Ventura.
Parlar del Sr. Claramunt es parlar d'Hospitalitat i Lourdes i es dificil  parlar de l'hospitalitat sense que no surti el seu nom en algun moment o en alguna anecdota.

Enguany, tot i tenir previst assistir al pelegrinatge, precisament per qüestions de salut, va haber de renunciar-hi.

Fins el darrer instant va mantenir la paraula i el pensament ben clars, la mobilitat ja era mes dificultosa, malgrat tot el 28 de juliol encara assistí a Missa a la Prioral; finalment la matinada  del 31 de juliol acollí la crida del Pare i "Aquella escletxa de LLum" - tal com ell ho havia expressat algun cop -, se li obrí i traspassà a la Vida Plena...

El dia 14 de setembre feu 36 anys del seu engagement amb l'HNDL.
Al llarg de 44 anys  fou pelegri de Lourdes amb l'Hospitalitat.
Al llarg de 95 anys pelegrinà en la vida terrenal a la recerca de la Vida Plena.

Descansi en la Pau de Crist Ressucitat.

Lourdes, segona quinzena de setembre de 2019.

Comentaris

Entrades populars