Solemnitat de Sant Pere i Sant Pau

Avui 29 de juny, solemnitat de Sant Pere i Sant Pau, estem ben be a les portes de marxar cap a Lourdes.  A hores d'ara, en una setmana,  el XLIè. Pelegrinatge Diocesà de Tarragona a Lourdes serà present  al peu de la gruta. Permeteu-nos unes reflexions.

Enguany ha estat un any difícil en molts aspectes per a tothom i també per l'Hospitalitat, el clima social i la crisi econòmica es ressent en tots nosaltres i evidentment en el pelegrinatge anyal a Lourdes, enguany som pocs pelegrins, respecte anys anteriors. 

Som ben conscients des de la Junta i Direcció de l'Hospitalitat que certs canvis  implementats enguany  a nivell logístic i d'organització no han estat acceptats de bon grat per molts  dels qui hi estan ben implicats. Qualsevol canvi genera dubtes i sentiments contraris, som humans i tenim sentiments; com Sant Pere també neguem i reneguem abans que canti el gall.

Havem previst el viatge canviant la ruta, amb el desig d'assolir una millora en el confort del viatge, fent el trajecte per autopista de peatge, un trajecte mes planer, constant en velocitat i això si, més llarg i amb un cert cost incrementat que no es reflecteix en el preu global del pelegrinatge, doncs es compensa substituint els dinars en Restaurant per àpats de pícnic, que cadascú es pot portar.
Creiem que calia provar-ho, com altres hospitalitats també ho han fet.

Malgrat tot, la premuda   en la presa de decisions i la prudència i respecte a la multiplicitat d'opinions,  la Junta creu  oportú assumir també el cost dels àpats de pícnic i enguany l'organització repartirà bosses pícnic a la parada de dinar, prop de Carcassonne. 

Els  fets esdevinguts en les darreres setmanes, els vessaments dels rius pirinencs de La Garona i el Gave de Pau, han afectat de tal manera la Val d'Aran i Lourdes que quasi be ens temíem que ni tan sols podríem dur a terme el Pelegrinatge (Murcia i Toledo l'han hagut de suspendre a dos dies de marxar).
Afegeix la llegenda
El trajecte per la Val d'Aran es a hores d'ara impracticable per autocars (hem fet sort preparant el viatge per autopista!!) i Lourdes ha hagut de tancar els llocs de culte uns dies per tal d'avaluar i iniciar la reparació dels danys ocorreguts. Ens trobem que tal vegada no es celebri la Misa Internacional i que la Processó del Santissim es faci a l'esplanada com d'antuvi, les Piscines, estaran totes habilitades? . I els ponts?. I l'Abri St. Michel?. 
Aquests interrogants els hem de resoldre  sobre la marxa i encomanant-nos a la Mare del Cel, no oblidem que la barca trontolla, però no s'enfonsa i en som ben confiats.



Enguany com fa molts anys es fan ben presents els mots que el Dr. Pont i Gol ens dedicà en motiu del desè Pelegrinatge a Lourdes:

"La Peregrinació no cerca precisament el luxe,
 ni la comoditat del viatge. És escola de pregària i de convivència. Es fecund assaig de conversió cap a una afectiva caritat i una generositat de servei que es centra precisament en els malalts i impedits".

Que tinguem tots un bon pelegrinatge i en tornem enfortits en la Fe i en l'Esperança.

Comentaris

Entrades populars