Tema pastoral Lourdes 2022

Tema pastoral Lourdes 2022
"Aneu a dir als sacerdots…"

EL VOLUNTARIAT HOSPITALARI DE LOURDES

Que has de fer per esdevenir Hospitalari/a

Els voluntaris de Lourdes s'anomenen "hospitaliers" et "hospitalières" (Hospitalaris i Hospitalaries). Aquesta terminologia no te res a veure amb la siginificació sanitaria del terme,  cal entendre-la en el seu sentit genèric i primari: Ser  hospitalier (hospitalari),es ésser acollidor, servidor, acompanyant, amic, bastó de suport per aquells germans malalts, discapacitats i fins i tot sense problemes de salut actius que van a Lourdes en pelegrinatge.
 •    AMB EL PELEGRINATGE DIOCESÀ.
  La organització i realització del pelegrinatge anyal a Lourdes es complexa, requerim de vosaltres els  "Hospitalaris i Hospitalaries", que us comprometeu des del mateix inici de les inscripcions fins a la recollida final despres del retorn de Lourdes.
  En el que es el pelegrinatge en si mateix, els Hospitalaris/es esteu distribuits en diferents equips o grups en funció de les tasques a efectuar en els 5 dies de pelegrinació.

  Animeu-vos a compartir i disfrutar amb nosaltres el Pelegrinatge, feu-vos Hospitalaris!
    
  Aquí trobareu més informació de les tasques que fem els hospitalaris /es en el decurs del pelegrinatge diocesà

  • FENT STAGE (Estada de voluntariat) AMB L'HOSPITALITÉ
   • Breu referència històrica:
  Fou cap l’any 1870 que s’iniciaren els primers “grans” pelegrinatges a Lourdes, això provocà la necessitat de tenir llocs adequats per  l’allotjament de malalts i minusvàlids; el 1874 s’inicià la construcció de l’Hospital dels Dolors (Actual  Accueil Saint Frai) i el 1877 s’inicià la de l’Accueil Notre Dame. Malgrat tot i que ja es disponia de dos centres d’acollida, calia bastir el Santuari d’un equip de persones, benèvoles i voluntarioses, que donessin acollida als pelegrins, els facilitessin l’estada i col·laboressin en el bon ordre i realització dels diversos actes religiosos. L’any 1885 es creà l’associació Hospitalité Notre Dame de Lourdes.
  L’Hospitalité, amb els seus membres, garanteix l’acollida des del mateix moment de l’arribada a Lourdes –Equips d’acollida i mobilitat de l’estació SNCF i avui en dia també l’Aeroport- i en els diversos actes i estades que les pelegrinacions fan a Lourdes –Serveis de Notre Dame, Marie St. Frai, St. Joseph, Ste. Bernadette, St. Jean Baptiste, St. Michel-, on els Hospitalaris es despleguen al llarg i ample del Santuari per atendre als pelegrins, principalment malalts i minusvàlids. Els podreu distingir perque, porten una hermilla blau marí amb la denominació Hospitalité al dors i en alguns casos, principalment en les hospitalàries que fan servei en els centres d’acollida, porten bata blanca. Si més no, tots aquells que han completat la seva formació i han fet l'acte de compromis (engagement), porten al pit l’ensenya distintiva del seu  servei  a l’Hospitalité i a Lourdes, aquí trobareu més informació sobre l'Hospitalité.

    Si esteu interessats en l'stage, us preguem us poseu en contacte amb nosaltres a la nostra seu del Carrer Ixart 7, de Tarragona. Tf 977237735.(Dilluns, dimecres i divendres de 18 a 20h.) o bé per e-mail a l'adreça hospitalitat.lourdes@arquebisbattarragona.cat.

    Entrades populars