Tema pastoral Lourdes 2022

Tema pastoral Lourdes 2022
"Aneu a dir als sacerdots…"

ELS PELEGRINATGES RECENTS


Foto de grup 39è pelegrinatge, 2011.

2012 recull d'imatges:

3a entrega: 40 somriures,per 40 pelegrinatges: 2a entrega: 1a entrega

2013. 41è. Pelegrinatge a Lourdes. Del 5 al 9 de juliol.

Porta de la Fe.

Crònica.
El tretze de juny de 1973 sortí de Tarragona el primer tren de l’Esperança cap a Lourdes, recentment se n’han complert 40 anys.
Enguany del 5 al 9 de juliol s’ha  realitzat el  XLI Pelegrinatge Diocesà a Lourdes, presidit per l’arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol i Balcells i format per prop de 500 pelegrins provinents de tots els racons de l’Arxidiòcesi, de totes les edats i condicions, entre ells una desena de preveres, que han donat l’acompanyament espiritual necessari i desitjat.
Actualment el tren de l’esperança ha estat substituït per autocars, deu en concret, quatre d’ells adaptats per al transport de persones amb dèficit de mobilitat; l’assistència personal  ha estat garantida pel grup de voluntariat hospitalari, quasi be 200 persones joves i més grans, entre les quals  una vintena son professionals sanitaris – metges, infermeres, fisioterapeutes, farmacèutic...-, provinents de diferents centres de la demarcació i que han garantit l’assistència professionalitzada.
Tot  i el desgavell produït per les recents inundacions ocorregudes al Santuari pirinenc, tots els actes previstos s’han pogut dur a terme amb absoluta normalitat i amb molta calor, això si.
Cal esmentar  com actes més destacats la Missa a la Gruta de les aparicions el dissabte dia 6, presidida per l’Arquebisbe Jaume, la processó de les torxes el mateix dissabte al vespre, amb més de deu mil assistents i on ressonà el cant del Virolai, en honor als pelegrins tarragonins i catalans que hi eren presents i  la processó i benedicció del Santíssim el diumenge 7, a la tarda. Enguany  el Camí de la Creu s’ha fet de dues maneres; per una banda, els pelegrins sense problemes de mobilitat que han seguit el Calvari monumental per la muntanya i per altra banda els malats, acompanyats dels Hospitalaris que l’han fet a la vora del riu , als jardins de l’Accueil.

Els actes religiosos, juntament amb activitats de lleure i les estones de convivència han fet que aquests cinc dies, siguin difícils d’oblidar per a tots els que hi hem participat i de ben segur, que ja es conten els dies que falten per al XLII Pelegrinatge Diocesà a Lourdes, que tindrà lloc del 3 al 7 de juliol de 2014, si Déu vol.


Video Joves a Lourdes amb l'Hospitalitat. 2013

2014. 42è Pelegrinatge a Lourdes. Del 3 al 7 de juliol.

La Joia de la Conversió. 

Del 3 al 7 de juliol,  ha tingut lloc el 42è.Pelegrinatge Diocesà a Lourdes 
Enguany uns 430 pelegrins -entre ells malalts, discapacitats, voluntariat hospitalari, preveres i laics- provinents dels quatres cantons de l’Arxidiocesi, sota la presidència de l’arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol i Balcells, feren camí vers el Santuari Marià dels Alts Pirineus, a França.
Al llarg dels cinc dies del pelegrinatge han participat en diferents actes litúrgics i de pregària i també d’estones de lleure i convivència, sobretot entre els pelegrins malalts i el voluntariat que els ha atès.  Cal destacar actes com el rosari de torxes el divendres al vespre i la missa a la Gruta de les aparicions el dissabte al matí, presidits per l’Arquebisbe Jaume i la processo Eucarística, amb la Benedicció de malalts, que tingué lloc dissabte a la tarda; així com la missa conjunta dels diferents pelegrinatges que coincideixen a Lourdes el diumenge, anomenada Missa Internacional i celebrada a la Basílica soterrada de Sant Pius X.
Entre les activitats de lleure cal destacar l’espectacle de màgia realitzat pel Mag Isaac Trias el diumenge al vespre.
Cal remarcar l’important paper del voluntariat hospitalari en el bon desenvolupament del pelegrinatge. Els voluntaris atenen en tot moment les necessitats dels pelegrins malalts i discapacitats i es destacable la presència entre ells del grup jove, una trentena de nois i noies menors de 25 anys que en tot moment han estat presents i ben actius; també cal esmentar el treball fet pel voluntariat sanitari, entre ells Metges, Infermeres, Fisioterapeutes, Auxiliars d’Infermeria i Farmacèutics.

La resta de la crònica la farem visual per gentilesa de Mn. Joan Francesc Amigó, rector de Santa Coloma i habitual pelegrí de Lourdes.Us esperem  del 2 al 6 de juliol de 2015 en el 43è Pelegrinatge a Lourdes....

Comentaris

  1. Els que hem estat "actius" i ara ja NO PODEM som cridats a PREGAR per l'Esglèsia i l'Hospitalitat, que aixó SI que ho tenim al avast.
    Carles

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars